Entradas

Mostrando entradas de febrero, 2019

FINAL FEINA

Imagen
Final feina                                     1. Torna a penjar la imatge del quadre  La dona a la finestra  de Dalí al teu blog i també la història que vares escriure. Aquesta és na Marina, ella te 28 anys, s'acaba de casar amb el seu marit, Robert, ella es troba en una petita illa del mediterrani on han anat a pasar la seva nit de bodes, i a passar-hi un parell de dies. En aquest precis instant ella es troba mirant a la finestra, per contemplar l'alba, despres d'haver pasat un gran vespre amb el Robert. En aqust moment ella es troba molt feliç i enamorada.                2. Activitat final: Amb totes les eines que t'he donat ara arriba l'hora que, a partir de la història que tu mateix/a has creat, escriguis un poema. Ha de tenir quatre estrofes de tres o quatre versos cada una, com a mínim. Anima't, i  li podrem mostrar a na Carolina, estarà contenta. Pensa que ja tens la protagonista del poema i l'argument, ja és molt.                 

SEGUIM AMB LA FEINA

Imagen
Seguim amb la feina...                                         SEGUIMENT DE LA FEINA "LA DONA A LA FINESTRA" DE DALÍ.          1. Una vegada has creat el personatge, el coneixes a la perfecció i te l'has fet teu. Una vegada has escrit la història de la seva vida i el que fa en el moment de guaitar per la finestra... Ara te toca escriure els seus pensaments mentre mira per la finestra, per exemple: -Quines ganes de veure'l arribar, estic trista perquè em sent sola, etc... Deu línies, com a mínim, i tot el primera persona del singular. La Carla està en un moment de pau i armonia amb ella matixa, es troba molt feliç per haver-se casat amb la persona de la qual ha estat enamorada tota la seva vida, a ella li encanta mirar l'alba, es un moment molt relaxant, i aquesta és la més especial que ella ha viscut. Està dessitjosa de que el seu marit desperti i poder passar el seu primer gran dia de casats junts.

EL PETIT PRINCEP

Imagen
El Petit Príncep        1. Cerca la història del Petit Príncep i la redactes al teu blog.        2. Pensa i escriu activitats que podríem fer a una classe d'infantil i a una de 5è de primària.        3. Cerca els pensaments més importants que hi ha al llibre i els exposes al teu blog amb imatges.

LES ESTRELLES I EL PETIT PRINCEP

Imagen
Les estrelles i el Petit Príncep       1. Cerca les sis frases emblemàtiques més importants del Petit Príncep i les acompanyes amb imatges adients... Poden ser o no imatges específiques del Petit Príncep.       2. Quina importància tenen les estrelles al llibre? Justifica la teva resposta.

PAISSATGE

Imagen
Paisatges Paisatges de dimarts Coneixeu el fenomen natural de l'aurora boreal? Aquí tens una paisatge preciós perquè t'alegri aquest dilluns i comencis la setmana amb els ulls alegres. La penges al teu blog i dius si t'ha agradat o no i per què. 

JANA GOODALL

Imagen
Jana Goodall 1. Fes un resum de tot el que has vist en el documental. 2. Què és el que més t'ha impactat? Per què? 3. Què has après nou? 4. Descriu física i psicològicament na Jane Goodall. 5. Posa al google "frases de Jane Goodall" i copia les tres que més t'agradin.

ABANS QUE SIGUEM RES

Abans que siguem res                                                                       ABANS QUE SIGUEM RES                               (Et dono les ganes de viure que duc al fons d'aquestes butxaques) Et dono les paraules que no t’he dit, per si les goses llegir, i un tros de paper per si volguessis escriure’m. Et dono un paraigua, per si plou i has d’anar a algun lloc i no hi ha prou balcons que et facin d’aixopluc. Uns mitjons gruixuts perquè no caminis descalç per aquest terra glaçat. Et dono una nit que duri vuit llunes. Una mica de la meva veu, per si mai et falla la teva. Un nosaltres cosit amb les mans de dos aprenents. Una cançó senzilla que puguem cantar tots dos sense perdre el ritme, ni el compàs. Et dono les ganes de viure que duc al fons d’aquestes butxaques.   Regala’m, si et va bé, una engruna del teu temps. Un vespre de març passejant per Calafell. Un dissabte on, en una ciutat nova, sortim de festa fins que surti el sol. Que siguin els teus llavis i l

LLEGIR...

Imagen
Llegir...      1. Explica el darrer llibre que hagis llegit: títol, contingut, final. Què és el que més et va agradar?      2. Quina temàtica és la teva predilecta a l'hora de llegir? Per què? Cerca per la xarxa llibres amb aquesta temàtica que t'agradaria llegir. Penja'n imatges.

FUTUR

Imagen
Futur...    1. Fes una entrada on expliquis el que t'agradaria fer en el teu futur. Penja imatges també que hi facin referència.

DOSSIER TEMA 3 RESUM

Imagen
Dossier tema 3   1. Fes un resum, acompanyat d'imatges del tema 3.

DOSSIER TEMA 3

Imagen
Exercicis dossier tema 3      1. Fes tots els exercicis que trobis al dossier, tema 3. Pàg. 1, ex. 1, 2, 3         2, ex. 1, 2, 3, 4         3, ex. 1, 2         7, ex. 1, 2, 3, 4         10, ex. 1, 2, 3, 4         11, ex. 1, 2, 3

CREA LA TEVA HISTORIA

Imagen
Crea la teva història  1. Observa aquest quadre atentament "La dona a la finestra" de Dalí i a partir de tot això crearàs una història.   1.A. Crea un personatge:  Qui és aquesta dona? Què nom?       És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana? És la senyora de la casa? Una criada? L'amant? Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa? Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista? ... 1. B. Escriu una història amb la protagonista creada. A la història ha d'aparèixer el moment en què està a la finestra.  Mínim 25 línees. L'ACTIVITAT CONTINUARÀ... LA DONA DE LA FINESTRA. Aquesta és la Carla, ella te 28 anys, s'acaba de casar amb el seu marit, Robert, ella es troba en una petita illa del mediterrani on han anat a pasar la seva nit de bodes, i a passar-hi un parell de dies. En aquest precis instant ella es troba mirant a la finestra, per contemplar l'alba, despres d'haver p

LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

La Revolució Industrial La Revolució Industrial                                                Respon les següents preguntes:          1. On i quan es va produir la Revolució Industrial?          2. Revolució demogràfica. Explica el que és.          3. Cerca informació sobre la indústria tèxtil, en els seus inicis, i la siderúrgia.

COMPRENSIÓ LECTORA

Comprensió lectora Aquí teniu un text de na Carolina Ibac, comenta'l al teu blog, fes-ne un resum i penja'l. Cerca una imatge adient.    ESTAT DE COMA Les persianes blindades caigueren a terra de cop. Els panys es tancaren automàticament amb una cantarella mecànica i al compàs d’un moviment autòmat i sense ànima. Atrapat dins teu, ara et senties dins una cuirassa que et protegia. - Millor així.- et digueres. Aspirares i inspirares, mentre trobaves la calma. Ja res podria destorbar-te mai més. Tancat i atrapat, amputat de l’entorn començares a ser feliç inconscientment. La consciència pul·lulava perduda en algun lloc més enllà dels barrots. La llibertat era a terra, ferida de mort. Un cop la por s’adormí, obrires els ulls i tot era fosc. A les palpentes provares de sortir d’aquella cuirassa, un amagatall individual i fet a la teva mida. Ficares les mans a la butxaca i no trobares les claus. Ficares el nas al teu cervell i no trobares tampoc cap mot de pas.

INTROSPECCIÓ INTERIOR

Introspecció interior                1. Introspecció interior: Explica els sentiments, emocions, sensacions i desitjos que tens ara mateix en unes 10 línies... T'has de concentrar molt, has d'entrar en el teu interior i explora...

UN POC DE CADA

Imagen
Un poc de cada      1. Entra al www.Dbalears.cat, el Diari de Balears, i cerca una notícia que et cridi l'atenció, la copies, la resumeixes i expliques si respon a les preguntes habituals pròpies d'un text periodístic: Què,  qui, on, quan, per què...      2. Entra a la pàgina www.edu365.cat, ve a MUDS DE MOTS i fes els exercicis interactius de lèxic que hi trobaràs. Has d'entrar al lèxic dels oficis.

RESUM NORMATIVA CLASSES

Imagen
RESUM NORMATIVA CLASSES  1.  Fes un resum al teu blog de la  normativa de les classes dedicades al blog  RECORDATORI: No hauria de ser així, però alguns membres d'aquesta classe necessiten recordar un parell de coses: Estic veient que alguns vos heu relaxat un poc i no vos esforçau a l'hora de fer feina, ja sigui al blog o a classe.               Sou suficientment grans per saber tot el que s'ha de fer i no he d'estar damunt vosaltres tot el temps. Per exemple:                       -No basta fer les entrades. S'han de fer de manera correcta i no s'han de comentre els mateixos errors de quan vàreu començar, s'ha de notar l'evolució.                       -Aspectes a tenir en compte perquè la feina al blog sigui profitosa:                               *Les entrades han d'estar treballades, no s'han de fer de manera ràpida per acabar aviat.                               *Heu de dividir el text en paràgrafs, vos ho estic d