Entradas

Mostrando entradas de abril, 2019

TURISME

Imagen
Turisme   1. Cerca informació sobre els diferents tipus de turistes que pot rebre un país. - sol i platja - reunions - lgbt - salut - geoturisme - de natura  - cultural - negre - gastronomic - espiritual - funerari   2. Quins països reben més turistes? Podries esmentar alguns dels atractius que tenen? -França ( torre eiffel) -Estats Units (ruta 66) -Espanya (mallorca, platjes)   3. Quins successos causats per la natura o per les persones poden frenar el turisme? Tsunami, huracà, tornat, contaminació, bombes, guerres...   4. El turisme pot tenir efectes positius sobre el medi ambient? Si, com per exemple l'ecoturisme.   5. Indica quin tipus de turisme podries realitzar...        -Al balneari de La Toja. (sol i platja)        -A Sierra Nevada. (        -A Roma.        -A Canàries.

SECTOR TERCIARI

Imagen
   1. Cerca informació sobre el que és el Sector Terciari i els seus serveis. T'has de centrar en cercar el sector a la UE, a Espanya i a les Illes Balears.   2. Quina és la diferència entre servei públic i servei privat. 1. El sector serveis o sector terciari és el sector econòmic que engloba les activitats relacionades amb els serveis no productors o transformadors de béns materials. Generen serveis que s'ofereixen per satisfer les necessitats de qualsevol població al món. 2. El servei públic és gratuit i accessible per a tot el món i el privat només es accessible si pagues.

ENTRADA LLIURE

Imagen
Entrada lliure Fes una entrada lliure sobre un tema que t'agradi. Pensa a penjar imatges o algun vídeo si en trobes.

REVOLUCIO INDUSTRIAL

Imagen
La Revolució industrial              1. Cerca informació sobre el que és un polígon industrial. El polígon industrial és una unitat urbanística on s'ubiquen, majoritàriament, empreses pertanyents al sector secundari i / o terciari. Les empreses a localitzar-se conjuntament comparteixen una sèrie d'infraestructures i serveis, i generen espais que s'intenten adaptar amb facilitat als canvis econòmics o productius.             2. Quina importància té la indústria a les Illes Balears?              3. Quines són les característiques més importants?              4. Hi ha indústries a la teva localitat? Quines?

LA TOLERÀNCIA

Imagen
La tolerància     1. Fes un escrit sobre el que és per a tu la tolerància. Completa'l amb imatges. No ha de ser un aferrar i copiar. Per mi la tolerància és sebre respectar les opinions de tothom i la seva forma de vida, sempre i quan aquesta forma de vida no perjudiqui a altres persones.

COMENTARI

Imagen
Comentari 1. Fes un comentari d'unes 5 línies, com a mínim, sobre aquest diàleg i la imatge.  Trob que es una injusticia el que pasa en tot el mon, per la fam i aquests temes, son molt greusi a vegades les persones envers d'ajudar tot el que es podria a vegades posam més problemesa part dels qu4e ja tenen les perdsones necesitades

CONTES

Imagen
Contes       1. Explica quin és el conte infantil que més va marcar la teva infància, el contingut, el per què i  penja'n imatges. El conte que més m'ha marcat de la meva infància ha estat "El rey leon". M'agraden molt els animals i de petita la mirava cada dia. El que també m'agrada més de la pelicula és la banda sonora.

POEMES

Imagen
Poemes PUNYALS No deixaré que em trepitgin |9 l'alè impàvid del meu somriure. |10 Sortejar els punyals  |6 que arriben per sorpresa,|8 serà necessari per evitar ferides  |13 que no em pertanyen.|6 Vestiré les hores amb abraçades|11 de qui sap estimar de debò.|9 Antònia Lladonet 1. Penja una imatge representativa del poema. 2. Tema del poema. La traició. 3. Anàlisi mètrica del poema (rima consonant o assonant, número de versos i síl·labes) ritma asonant, 8 versos, 4. Cerca al diccionari les paraules que no comprenguis del poema i escriu-ne el significat. Relaciona el significat amb el contingut del poema. 5. Què vol dir l'expressió "No deixaré que em trepitgin l'alè impàvid"? Justifica la teva reposta. Que no deixarà que li diguin el que ha de fer ni li posin ordres 7. Opinió personal.

FADES

Fades... Celebram el Dia Internacional de la Poesia amb aquesta fadeta... Hem trobat a la biblioteca una fada que va volant amb les seves aletes per  les prestatgeries i escampa, al seu pas, una aroma poètica . Serà perquè avui és el  Dia de la Poesia ? Quins poemes ens regalarà? Sent flaires de primavera... d'alguna flor que portarà? Deixem que voli per tot arreu, tirem pètals al seu pas, obrim-li portes i finestres i, segur que ens visitarà. Si la trobes, deixa-la anar, viatja a altres cases, que  tambè  la volen estimar. Compartim, entre tots, grans i menuts, la màgia d'aquesta Fada de la Poesia. Una  fada  encantadora va buscant amics i amigues pels carrers de tot el món, per la Pampa i la sabana, per la Xina i el Japó, i ha arribat a casa nostra com un esclat de colors. Du faldetes de boirina, campanetes, mocadors, collarets de pasta fina i un grapat de bon humor. És tendreta, amorosa,  delicada i atrevida. És dol

LA PRIMAVERA

La primavera... A la primavera no hi fa filera; a l'estiu, el filar no diu; per la tardor, no hi ha filó, i a l'hivern el fred sorprèn  (Es pren com a exemple la filadora per indicar que sempre es troben excuses per no fer alguna cosa). Al  (o  En el )  llit, tot l'any és primavera  (S'hi està molt bé) Falsa primavera, enganya al bestiar. Fredeluga primerenca, llarga hivernada assegurad a (Es creu que si aquest ocell ve aviat, l'hivern serà llarg). No acaba la primavera sense que hi hagi cloquera . Oreneta primerenca, primavera calorenca  (Es creu que si les orenetes arriben aviat, la primavera serà calorosa). Pastor per la primavera no et deixis la capa ni berena . Per la primavera, pastor, no deixis la capa, ni la brena  (o  la berena ) (Cal estar previngut per si hi ha canvis de temps sobtats). Primavera arribada, ovella esquilada  (Calendari del pastor). Primavera tardana fa créixer el blat a la sala  (A l'abril és més convenient la pluja qu

LOVE

Imagen
Love  Tria els deu refranys amorosos que més t'agradin, els penges al teu blog cada un amb una imatge. Després inventa'n cinc. Penja el refrany que t'hagi agradat més a la pàgina "Sota el mateix estel", acompanyat d'una imatge. També has de penjar-ne un dels que t'hagis inventat, posant el teu nom com a autor.   Dites populars i refranys sobre l'amor i els enamorats Com vols que et vulga, si el qui vull que en vulga no em vol com vull que em vulga De l'amor se'n parla molt, fins i tot al nostre refranyer. Us fiquem una recopilació de dites populars i refranys que parlen de l'amor, del desamor, dels enamorats... A casar ni a recules s’hi pot anar A la ben casada, només el seu marit li agrada A marit gelós, la dona maca A qui diu no, no el casen Abans el Déu era l'amor, avui és l'or Abans que et cases, mira el que fas Afortunat en el joc, dissortat en amors Al cor de les persones, ningú no hi entr